Selecteer een pagina

FOCUS

Met de juiste focus kan iedere organisatie zich duurzaam en met impact ontwikkelen. De eerste stap is goed duiden en in de juiste context plaatsen van de organisatie. Waar staat deze organisatie voor en wat is de ambitie? WHY als uitgangspunt nemen helpt focus houden. WHO bepaalt wat er werkelijk wordt waargemaakt.

Het succesvol realiseren van ambities vraagt om leiderschap, kennis en kunde. Het (h)erkennen en ontwikkelen van talenten en kwaliteiten is een krachtige katalysator. Het neerzetten van een sterke identiteit zorgt voor verbinding. Het maakt medewerkers trots en creëert eigenaarschap. 

LEIDERSCHAP

Leiderschap is een sleutel tot succes.  Focus en identiteit helpen je als leider richting geven aan de koers. De context waarin je opereert, bepaalt wat er van je wordt verwacht. Per situatie effectief zijn in gedrag, bepaalt je daadkracht.

Er is veel winst te behalen door voortdurend aandacht te geven aan leiderschap in relatie tot strategie. Geen enkele organisatie staat tenslotte stil. Welk type leiderschap past het beste bij de organisatie en vertegenwoordigt waar we echt voor staan? Hier aandacht aan geven, zorgt voor zingeving. Er invulling aan geven zorgt voor verbinding. 

EIGENAARSCHAP

 ‘WHO makes WHY’  

Mensen veranderen hun gedrag als ze zingeving en (h)erkenning ervaren. Voelen ze zich weerloos, dan volgt weerstand in plaats van waarmaken. Aandacht geven aan verbinding, zorgt in tijden van verandering voor vertrouwen en voorspelbaar gedrag.

Heldere communicatie over de noodzaak komt het begrip en acceptatie in de organisatie ten goede. Een veranderproces succesvol doorlopen is niet primair een zakelijk proces, maar in belangrijke mate juist een menselijke aangelegenheid. Het gedrag dat je hierin als management laat zien, is voor velen veelzeggend voor de toekomst.  

Wat relaties zeggen... 

'Duidelijk en Koersvast'

"Tarek en ik hebben samen gewerkt aan complexe opdrachten in organisaties met stevige problemen. Hij is duidelijk, koersvast, integer, en gericht op samenwerking. Een volgende keer zal ik Tarek zo weer bellen"

Gerben Welling
Bestuurder a.i.

'Heldere oplossingen'

"Tarek begrijpt hoe dingen zakelijk werken en heeft oog voor verschillende belangen. Met zijn sterke analytische vermogen weet hij oorzaken te benoemen en komt met heldere oplossingen voor de toekomst"

Rignald Span
Managing Director

'Denkt met je mee'

"Tarek is enthousiast en denkt met je mee. Ook maakt hij de risico’s en gevaren van ondernemen inzichtelijk. Tarek heeft mij enorm geholpen de juiste keuzes maken. Helpen staat bij hem hoog in het vaandel"

Rick Pouwels
Ondernemer

10 + 9 =

Binnenhaven 1

6709 PD Wageningen

t.j.elgamal@live.nl

+31 (0) 6 22 440 441